5 Simple Statements About Google Analytics Nedir Explained

Wiki Article

google analytics nedir

Understand how your buyers interact across your web pages and applications, during their whole lifecycle.

Sitenize giriş yapan kullanıcıların kullandıkları cihazları ise bu alandan inceliyorsunuz. Apple iPad, Samsung SM-G950 gibi oldukça detaylı cevaplarla karşılaşacaksınız. Karşılaştırma “Karşılaştırma” raporunun en güzel yanı, farklı kullanıcı segmentleri (grupları) arasında karşılaştırma yapabiliyor olmanızdır. Örneğin; mobil kullanıcıların siteden ayrılma oranlarını, satın alma gerçekleştirmiş olanlarla karşılaştırabilirsiniz. Ya da, organik trafiğinizdeki yeni kullanıcı oranını inceleyebilirsiniz. Karşılaştırmalı Değerlendirme Bu alanda, bulunduğunuz stopüstriye ait verilerle kendi verileriniz arasında karşılaştırma yapabiliyorsunuz! Lokasyon, Cihazlar, Kanallar gibi alt kategorilerde verileri karşılaştırabilmeniz mümkün.

Buna ek olarak, Google Analytics'in sosyal ağlarla entegrasyon özelliği sayesinde, farklı sosyal medya platformlarından elde edilen verilerin de takip edilmesi ve analiz edilmesi mümkün olmaktadır.

After getting your account, you'll link the account to your precise “residence”—your site—to start monitoring. A tracking code is required For each site you plan to trace. This code might be applied in many different strategies:

Rather, you could transfer ahead being aware of which tactics you should adjust and which tactics your Business can Establish upon.

Google Analytics sayesinde elde edilen ziyaretçilerin yaş, cinsiyet, dil ve coğrafi konum gibi demografik bilgileri, pazarlama stratejilerinin geliştirilmesinde ve hedef kitlenin daha etkili bir şekilde belirlenmesinde kullanılabilir.

Google Analytics, sitenizin performansını izlemenin yanı sıra, sitenizdeki kullanıcı davranışını anlamak ve iyileştirmek için de kullanışlıdır.

Bu raporlar sayesinde Internet sitenizin performansını analiz edebilir ve kullanıcı davranışlarını anlayabilirsiniz.

Google Analytics 4, yapay zeka destekli analiz özelliği ile birlikte gelir. Bu özellik, kullanıcıların etkileşimlerini daha iyi anlamamızı sağlar. Ayrıca, bu özellik sayesinde kullanıcıların ne istediğini daha iyi anlayabilir ve kullanıcı deneyimini daha da geliştirebiliriz.

Sonuç olarak, Google Analytics sayesinde uygun analiz araçlarını kullanarak World wide web siteleri ve sosyal ağların veri takip, analiz ve raporlaması mümkün hale gelir ve böylece dijital stratejilerinizi belirleyeceğiniz kritik anlarda en iyi kararları vermenize gardenımcı olur.

Google Analytics kullanmaya başlamak için öncelikle bir Google hesabınızın bulunması gerekiyor. Google hesabınızla aşağıdaki faydalı linkler bölümünde linkini vereceğimiz Google Analytics sayfasında oturum açtıktan sonra sayfanın sol altında bulunan Adult malesüden hesap oluşturma sekmesine tıklayarak, hesabı oluşturmak gerekiyor.

Google Analytics, Google'ın diğer araçlarıyla da uyumlu olup eksiksiz bir analiz deneyimi sunar. Google Advertisements, Google Google Analytics Nedir Tag Supervisor ve YouTube gibi araçlarla entegre edilerek tüm dijital kanallarda veri toplama ve analiz süreci daha kolay ve etkili hale getirilir.

Google Analytics, Google’ın sunduğu bir analiz aracıdır. Google Analytics aracılığıyla siteye ziyarette bulunan kullanıcılar hakkında birçok bilgiye erişilebilmekte ve bu doğrultuda raporlama yapılabilmektedir. Müşteri segmentini ve müşterilerin mevcut davranışlarını analiz etmek için Internet site sahipleri ve yazılımcılar tarafından en çok tercih edilen analiz servislerinden biridir.

three. Veri Sunumu: İşlenen verilerin Google Analytics Nedir istatistiksel raporlar ve grafiklerle kullanıcılara sunulması sağlanır.

Report this wiki page